INTERIÉR SPOLEČNOSTI STYLE PLUS s.r.o.

Místo stavby: Moravská 1259, Litomyšl 570 01
Klient: STYLE PLUS s.r.o.
Autor interiéru: Ing. arch. Milena Galátová
Autor stavby: Ing .arch. David Jiříček
HIP: Ing. Václav Láznička - Atelier 4L
Grafický design: WAL1
Projekt: 2014
Realizace: 2015
Podlažní plocha objektu: 2062 m2
Podlažní plocha interiéru: 698 m2
Foto: BcA. Karel Poneš, Ing. arch. Barbora Ponešová

Interiér se nachází v budově společnosti STYLE PLUS s.r.o., Budova stojí v průmyslové zóně na okraji města Litomyšl a byla postavena v roce 2015 podle návrhu Ing. arch. Davida Jiříčka. Společnost STYLE PLUS s.r.o. je přední specializovaný velkoobchod se sanitární technikou v České republice a na Slovensku.

Dvoupodlažní objekt se skládá ze dvou provozních celků. Směrem k silnici je orientovaná administrativní část a showroom. Za ní najdeme halu sloužící k uskladnění zboží a k jeho expedici. v úrovni 2.np budovu člení prostor zatravněného atria se stromy. Atrium umožňuje dostatečně prosvětlit administrativní prostory 2.np, skladovací halu i místnosti zázemí v 1.np.

Velký důraz ze strany investora byl kladen na vzhled showroomu, tedy prostoru, který je určen pro širokou veřejnost. Jeho součástí je recepce s pracovním místem, kde získáte od prodejců potřebné informace o zboží. Na recepci navazuje výstavní část. Zde je možné předvést různé typy baterií, umyvadel, sprchových koutů, ale také nové technologie objevující se v tomto oboru. v ostrůvcích vystupujících do prostoru jsou umístěny funkční baterie, umyvadla, klozety a sprchy. Výstavní ostrůvky i panely jsou navrženy v bílé barvě a obloženy sklem. Cílem bylo takto vytvořit jednoduché, ale noblesní pozadí pro vystavené zboží. Jednoduchost prostoru podtrhuje šedá podlaha z polyuretanové stěrky. Tento prostor by měl současně působit jako výstavní výloha, především při nočním nasvícení objektu.

Jednotlivá podlaží propojuje schodiště umístěné mezi skly. Schodiště je šedé, potažené betonovou stěrkou. Na stěnách kolem schodiště jsou textilní tapety, které navrhli na míru ve studiu WAL1. Tématem interiéru se vzhledem k typu obchodovaného zboží stala voda. Je vizuálně přítomna na tapetě u schodiště, na kobercích v zasedacích místnostech, či na smyčce z videa, kterou je možné promítat na stěnu za recepcí.

 

linka kuchyňská

Administrativní část firmy je umístěna v 2.np. Díky proskleným stěnám je výrazným prvkem interiéru výhled do zatravněného atria. To v létě slouží jako relaxační prostor pro zaměstnance i hosty firmy. Pro investora byla důležitá jednoduchá a přímá komunikace mezi ním a jeho zaměstnanci. Proto jsme zvolili skleněné příčky a posuvné panely mezi kancelářemi. Do této skleněné krajiny jsme osadili kancelářský nábytek, který byl vyroben v béžovo-šedé barevnosti. Dominantou prostoru se stává dýhovaná stěna z přírodního teaku s velkými posuvnými dveřmi, oddělující kanceláře od společně užívaných prostor.

V 1.np se nachází zázemí firmy a průchod do skladovací haly. v malé posilovně, či denní místnosti s kuchyňkou opět pracujeme s tapetami na zdech. Interiér vznikal též v koordinaci s grafiky vizuálního stylu firmy, kteří navrhovali kromě tapet i informační systém, logo atd.

Práce na interiéru byla pro mne velice svobodná a tvůrčí díky důvěře investora v mé návrhy. Důležitá byla také skvělá spolupráce s autorem domu architektem Davidem Jiříčkem a v neposlední řadě dobře odvedená práce stavební firmou AGILE spol. s.r.o., která stavbu jako celek realizovala.